Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Ekologija>Maisto produktų ekologija. Maisto priedai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maisto produktų ekologija. Maisto priedai

  
 
 
1234567891011121314
Aprašymas

Įžanga. Maisto kokybė ir maisto saugumas. Ekologiniai maisto produktai. Ekologinių maisto produktų ženklinimas. Maisto priedai. Išvados.

Ištrauka

Kaip dažnai valgydami maistą susimąstome apie tai, kaip jis atkeliavo į mūsų lėkštę? Tikriausiai retai. Pamatę lėkštę daržovių, galime pasakyti, kad tai sveikas ir natūralus maistas, pamatę mėsainį iš Mc Dolnald’s restorano sakysime, kad tai labai nesveikas maistas, tačiau gali būti visiškai priešingai. Paradoksalu, tačiau ta pati šviečianti, trykštanti gaivumu ir šviežumu daržovių lėkštė gali būti pagaminta iš genetiškai modifikuotų, išaugintų naudojant chemines medžiagas ir "kosmetiškai" paveiktų daržovių, kurių nauda bus mažesnė, nei neigiamas poveikis organizmui. Tuo tarpu mėsainis iš Mc Donald’s restorano gali būti pagamintas iš visiškai natūraliai užaugintų ekologiškų daržovių, ekologiškos mėsos ir kitų ekologiškų priedų. Aš to neteigiu, tačiau mūsų psichologinis nusiteikimas ir žinių trūkūmas dažnai veikia mūsų pasirinkimą blogąją linkme. Ekologiniai maisto produktai - tai ne tik be sintetinių pesticidų, cheminių trąšų ir natūraliai įšauginti produktai. Tai reiškia kur kas daugiau – tai mažų ūkių ar individualių žmonių išpuoselėtas ir užaugintas derlius, kurį galima nusipirkti tiesiogiai iš žmogaus mugėje, taip jį paremiant. Turi būti abipusis bendradarbiavimas. Ekologiškas ir vietoje pagamintas maistas yra švaresnis, skanesnis ir maistingesnis; jo auginimas palaiko vietos ekonomiką ir skatina įvairovę, bendruomeniškumą bei nepriklausomus ūkininkus; turi mažesnį poveikį aplinkai, yra saugoma bioįvairovė. Tačiau neišvengiamai kyla klausimas – kiek tai kainuoja? Lietuviškų ekologiškų maisto produktų kainos beveik nesiskiria nuo kitos produkcijos, ir ją galima rasti net didžiuosiuose prekybos centruose, tačiau didžiausia problema – pasirinkimo stoka. Pagrindinis uždavinys – plėsti ekologinių maisto produktų gavybą. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-05-25
DalykasEkologijos kursinis darbas
KategorijaEkologija
TipasKursiniai darbai
Apimtis12 puslapių 
Literatūros šaltiniai10
Dydis21.11 KB
AutoriusMartynas
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2007 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasDanguolė Oželienė
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
FakultetasVerslo vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto produktu ekologija. Maisto priedai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 12 puslapių 
  • Vilniaus kolegija / 2 Klasė/kursas
  • Danguolė Oželienė
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą