Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Ekologija>Maisto priedai. Maisto priedų rūšys. Poveikis žmogaus sveikatai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maisto priedai. Maisto priedų rūšys. Poveikis žmogaus sveikatai

  
 
 
1234567891011121314
Aprašymas

Įvadas. Darbo tikslas: nustatyti maisto priedų teigiamą ir neigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Dažniausiai nadojami maisto priedai. Maisto priedų prigimtis. Įstatymai reglamentuojantys priedų vartojimą. Maisto priedų klasifikavimas ( pagal pagrindines funkcijas). Maisto priedų poveikis žmogaus sveikatai. Sveikatai pavojingi maisto priedai. Naudingi maisto priedai. Anketinė apklausa. Išvados.

Ištrauka

Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos,dedamos i maisto produktus,kai norima juos ilgiau išlaikyti. Taip pat sustiprinti ar susilpninti tam tikras skonio savybes. Šiandien, kai vis mažiau maisto gaminama namie, vartotojai pageidauja, kad parduotuvėse būtų kuo didesnis skanių , saugių, sveikų maisto produktų pasirinkimas prieinamomis kainomis. Sparčiai besivystant maisto pramonei, į rinką pateikiama vis daugiau jau paruoštų vartoti maisto produktų. Didėjant tarptautinės prekybos mastams , didėja atstumai nuo gamintojo iki produkto vartotojo.Plečiantis vartotojų akiračiui auga ir vartotojų susidomėjimas sveika mityba. Kartu didėja mažo kaloringumo produktų poreikis. Kadangi pasaulis žengia į priekį su naujovėmis, kurios turi atitikti vartotojų poreikius gamintojai priverstinai turi prailginti produkto tinkamumo vartoti trukmę, apsaugoti jį nuo gedimo, suteikti patrauklią prekinę išvaizdą, pageidaujamą skonį, kvapą, spalvą ar kitas savybes, taip pat išlaikyti produktų kokybę juos pervežant ir saugant.

Darbo objektas: Pagrindinės maisto priedų rūšys.

Darbo tikslas: Nustatyti maisto priedų teigiamą ir neigiamą poveikį žmogaus sveikatai.

Darbo uždaviniai:
Išanalizuoti maisto priedų rūšis ir prigimtį;
Nustatyti maisto priedų poveikį žmogaus vystymuisi ir sveikatai;
Atlikti maisto priedų palyginamąja analizę.
Tyrimo metodai: palyginamoji analizė ir sintezė, mokslinės ir kitos literatūros analizė,anketinė apklausa.

Pasaulyje maisto priedai vartojami jau daugelį amžių. Maisto kokybę dar senovės romėnai ir egiptiečiai gerino įvairias prieskoniais ar dažais. Istoriniai dokumentai byloja, kad XV amžiuje Frederikas III-asis nubaudė vyno klasifikatorius. Senoviniuose dokumentuose rašoma, jog 1396m.teismo sprendimu buvo uždrausta dažyti sviestą (Filosofijos istorijos chrestomatija,1987).Priedų gamyba taip pat buvo pradėta kontroliuoti XVI amžiuje Vokietijoje. Klasifikatoriai buvo žiauriai baudžiami, netgi deginami ant laužo su savo prekėmis. XIX amžiaus pradžioje pasaulyje plėtojantis industrializacijai, pradėta maisto produktų gamybą tvarkyti įstatymais. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2011-10-05
DalykasEkologijos referatas
KategorijaEkologija
TipasReferatai
Apimtis12 puslapių 
Literatūros šaltiniai6
Dydis122.41 KB
AutoriusJulija
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2010 m
Klasė/kursas1
Mokytojas/DėstytojasDanguolė Petrauskienė
Švietimo institucijaVytauto Didžiojo Universitetas
FakultetasEkonomikos ir vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto priedai. Maisto priedu rusys. Poveikis zmogaus sveikatai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 12 puslapių 
  • Vytauto Didžiojo Universitetas / 1 Klasė/kursas
  • Danguolė Petrauskienė
  • 2010 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą